Są genialne! Uwielbiam je robić dla moich dzieci, które z kolei uwielbiają je pałaszować.
Miękkie placuszki z masła orzechowego SoGood oraz bananów przygotowuję przynajmniej trzy razy w tygodniu. Znakomicie sprawdzają się jako przekąska między zajęciami dzieciaków. Dodają im energii i sycą brzuchy, a ja jestem spokojna, że nie chodzą głodne i marudne.
Zapisz koniecznie ten przepis, naprawdę warto! :)
- 1 duży dojrzały banan
- kopiasta łyżka bananowego masła orzechowego SoGood
- 200ml mleka lub napoju roślinnego
- 2 łyżki mąki jaglanej
Wszystkie składniki zblenduj dokładnie blenderem.
Patelnię rozgrzej, delikatnie posmaruj tłuszczem.
Łyżką nakładaj placki na patelnię.
Podpiekaj placuszki po minutce na każdej ze stron.
Za każdym razem redykuj indesywnośc gazu, aby placuszki się nie przypalały.