placki bananowe

Placuszki z masła orzechowego i bananów

Zdrowe przekąski
wstecz
Placuszki z masła orzechowego i bananów

Są genialne! Uwielbiam je robić dla moich dzieci, które z kolei uwielbiają je pałaszować. 

Miękkie placuszki z masła orzechowego SoGood oraz bananów przygotowuję przynajmniej trzy razy  w tygodniu. Znakomicie sprawdzają się jako przekąska między zajęciami dzieciaków. Dodają im energii i sycą brzuchy, a ja jestem spokojna, że nie chodzą głodne i marudne. 

Zapisz koniecznie ten przepis, naprawdę warto! :)

placuszki bananoweplacki bananowe
Wykonanie:
15 minut minut
Ilość porcji:
20
Składniki:
  • 1 duży dojrzały banan
  • kopiasta łyżka bananowego masła orzechowego SoGood
  • 200ml mleka lub napoju roślinnego
  • 2 łyżki mąki jaglanej
Przygotowanie:
1

Wszystkie składniki zblenduj dokładnie blenderem. 

2

Patelnię rozgrzej, delikatnie posmaruj tłuszczem. 

3

Łyżką nakładaj placki na patelnię. 

4

Podpiekaj placuszki po minutce na każdej ze stron. 

5

Za każdym razem redykuj indesywnośc gazu, aby placuszki się nie przypalały. 

 

Fitness Authority Sp. z o.o.

ul. Konna 40

80-174 Otomin

NIP: 9571037001

REGON: 221006572

KRS: 0000355208

 

Klienci indywidualni: kontakt@sogood.pl

Klienci biznesowi: zamowienia@sogood.pl

Telefon: 58 347-06-04