Kiedy pierwszy raz wykonałam ten pudding byłam pod dużym wrażeniem - jak surowa cukinia może tak świetnie komponować się z kakao! W sezonie bardzo często serwuję ten deser moim najbliższym.
Każdy kto go spróbuje nie wierzy mi, że jest zrobiony z cukinii, której u nas pod dostatkiem.
Dzieciakom przygotowuję pudding jako smaczną przekąskę, dla siebie serwuję z dodatkiem porcji kolagenu (lubię łączyć przyjemne z pożytecznym)
Z całego serca zachęcam :)
- 1 mała cukinia
- 1 łyżka kakao
- garść orzechów włoskich
- 1 banan
- 1/2 szklanki mleka lub napoju roślinnego
- 2 daktyle
- porcja kolagenu SoGood
Cukinie oraz banana obierz ze skóry.
Wszystkie składniki zblenduj do konsystencji odpowiadającej Tobie
Do pucharka dodaj porcję kolagenu SoGood.
Smacznego :)