image_50454785 (1)

Chrupiące gofry z masłem orzechowym Good Jar

Zdrowe przekąski
wstecz
Chrupiące gofry z masłem orzechowym Good Jar

Kiedy spróbujesz tego przepisu, już nigdy nie powiesz, że Twoja gofrownica ma za słabą moc! Smak, tekstura, kolor. Te gofry są zaskakująco pyszne, chrupkie i złociste, wszystko za sprawą jednego składnika ... MASŁO!

Większość przepisów na gofry zawiera dodatek oleju, spróbuj zamienić rodzaj tłuszczu a od razu poczujesz różnicę. Masło fantastycznie komponuje się jako główny składnik gofrów, a jeśli połączysz upieczone chrupiące gofry wraz z masłem orzechowym od SoGood, wyjdzie z tego duet doskonały!

Zatem nie zwlekaj i do dzieła!

image_50406145image_50415617image_50417921image_50446081 (1)
Wykonanie:
15 minut minut
Ilość porcji:
8-10
Składniki:
  • 1,5szk. mąki
  • 1,5szk. mleka lub napoju roślinnego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 płaska łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia
  • 100g roztopionego masła (82%)
Przygotowanie:
1

Roztop masło.

2

Ostudź masło i połącz ze sobą wszystkie składniki.

3

Odstaw masę na 10 minut. W tym czasie rozgrzej gofrownicę. 

4

Piecz gofry, po kilka minut każdą partię. Z podanych proporcji powinno wyjśc 8-10 gofrów. 

5

Gofry podawaj z owocami sezonowymi i ulubionym masłem orzechowym SoGood. Do wyboru masz bananowe, kokosowe, z chrupiącymi kawałkami orzeszków bądź słony karmel.  

 

Fitness Authority Sp. z o.o.

ul. Konna 40

80-174 Otomin

NIP: 9571037001

REGON: 221006572

KRS: 0000355208

 

Klienci indywidualni: kontakt@sogood.pl

Klienci biznesowi: zamowienia@sogood.pl

Telefon: 58 347-06-04