image_50454785 (1)

Chrupiące gofry

Zdrowe przekąski
wstecz
Chrupiące gofry

Kiedy spróbujesz tego przepisu, już nigdy nie powiesz, że Twoja gofrownica ma za słabą moc! Smak, tekstura, kolor. Te gofry są zaskakująco pyszne, chrupkie i złociste, wszystko za sprawą jednego składnika ... MASŁO!

Większość przepisów na gofry zawiera dodatek oleju, spróbuj zamienić rodzaj tłuszczu a od razu poczujesz różnicę. Masło fantastycznie komponuje się jako główny składnik gofrów, a jeśli połączysz upieczone chrupiące gofry wraz z masłem orzechowym od SoGood, wyjdzie z tego duet doskonały!

Zatem nie zwlekaj i do dzieła!

image_50406145image_50415617image_50417921image_50446081 (1)
Wykonanie:
15 minut minut
Ilość porcji:
8-10
Składniki:
  • 1,5szk. mąki
  • 1,5szk. mleka lub napoju roślinnego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 płaska łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia
  • 100g roztopionego masła (82%)
Przygotowanie:
1

Roztop masło.

2

Ostudź masło i połącz ze sobą wszystkie składniki.

3

Odstaw masę na 10 minut. W tym czasie rozgrzej gofrownicę. 

4

Piecz gofry, po kilka minut każdą partię. Z podanych proporcji powinno wyjśc 8-10 gofrów. 

5

Gofry podawaj z owocami sezonowymi i ulubionym masłem orzechowym SoGood. Do wyboru masz bananowe, kokosowe, z chrupiącymi kawałkami orzeszków bądź słony karmel.  

 

Fitness Authority Sp. z o.o.

ul. Konna 40

80-174 Otomin

NIP: 9571037001

REGON: 221006572

KRS: 0000355208

 

Klienci indywidualni: kontakt@sogood.pl

Klienci biznesowi: zamowienia@sogood.pl

Telefon: 58 347-06-04