Kiedy spróbujesz tego przepisu, już nigdy nie powiesz, że Twoja gofrownica ma za słabą moc! Smak, tekstura, kolor. Te gofry są zaskakująco pyszne, chrupkie i złociste, wszystko za sprawą jednego składnika ... MASŁO!
Większość przepisów na gofry zawiera dodatek oleju, spróbuj zamienić rodzaj tłuszczu a od razu poczujesz różnicę. Masło fantastycznie komponuje się jako główny składnik gofrów, a jeśli połączysz upieczone chrupiące gofry wraz z masłem orzechowym od SoGood, wyjdzie z tego duet doskonały!
Zatem nie zwlekaj i do dzieła!
- 1,5szk. mąki
- 1,5szk. mleka lub napoju roślinnego
- 2 jajka
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1 płaska łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia
- 100g roztopionego masła (82%)
Roztop masło.
Ostudź masło i połącz ze sobą wszystkie składniki.
Odstaw masę na 10 minut. W tym czasie rozgrzej gofrownicę.
Piecz gofry, po kilka minut każdą partię. Z podanych proporcji powinno wyjśc 8-10 gofrów.
Gofry podawaj z owocami sezonowymi i ulubionym masłem orzechowym SoGood. Do wyboru masz bananowe, kokosowe, z chrupiącymi kawałkami orzeszków bądź słony karmel.